REZULTATE ONLINE

utilizator :


parola :


pacient
medic

  
Am citit si am inteles GDPR
 
newsletterNewsletter

Pentru cele mai interesante oferte Eurosanity, va puteti abona la lista noastra de noutati:


 
   

Cabinete medicale Eurosanity

Acupunctura / Homeopatie

ACUPUNCTURA este metoda de tratamenta diverselor afectiuni, apartinand medicinii traditionale extrem orientale ( M.T.E.O.). Medicii chinezi considera boala ca o consecinta a instalarii unui dezechilibru energetic la nivelul organismului uman.
ACUPUNCTURA – ca metoda de tratament – foloseste ace de acupunctura, cu diam. de 0,25 sau 0,30 mm ( foarte fine, avand manerul de argint ), care se introduc pe anumite puncte de acupunctura, situate pe traseul unor meridiane, ce se proiecteaza la suprafata pielii. Prin intermediul acestei metode, se stimuleaza, cu ajutorul acelor, punctele de acupunctura indicate in afectiunea respectiva, iar organismul uman isi va regla singur energia, in ritmul sau propriu, natural, astfel incat vindecarea sa se produca. Sunt necesare 10 sedinte de acupunctura, cu durata de 20 de minute, pentru ca procesul de vindecare sa fie initiat.
Acupuncturii pe corp i se asociaza auriculopunctura, pentru ca rezultatul terapeutic sa fie cat mai eficient. In unele afectiuni, determinate de frig si umezeala, se foloseste moxa, pentru a incalzi anumite puncte de acupunctura . Moxa se aplica pe manerul acului si i se da foc. Moxa este o planta, denumita artemisia vulgaris, avand aceeasi lungime de unda cu cea a corpului uman.
In functie dereactivitatea organismului pacientului, dupa o perioada de pauza de 2-3 saptamani de la prima serie de 10 sedinte de acupunctura, mai este necesara inca o serie de 10 sedinte de acupunctura, iar pentru ca efectul terapeutic sa dureze in timp ( in afectiuni cronice, cu durata indelungata ) , sunt necesare 3 serii constand in 10 sedinte de acupunctura, pentru a se obtine vindecarea.
Acupuncturii i se poate asocia un tratament homeopatic, atunci cand vindecarea nu este totala.

 

 

HOMEOPATIA ( “homeos”= asemanator ; “pathos”= suferinta ) reprezinta specialitatea medicinii care foloseste remedii homeopatice, sub forma de granule, care se administreaza sublingual, avand un gust placut, dulce. Remediile homeopatice sunt naturale, produse din plante, minerale sau secretii de animale, astfel incat aceasta metoda de vindecare, face parte dintre metodele naturiste de tratament ale bolilor.
Atat acupunctura, cat si homeopatia, apartin medicinii holistice, care considera organismul uman ca un intreg, si-l trateaza in ansamblul lui, tinand cont atat de suferintele lui fizice, cat si psihice.
Se recomanda inaintea inceperii tratamentului homeopatic, ca pacientul sa efectueze 10 sedinte de acupunctura, astfel incat individul tratat, sa reactioneze mai bine la administrarea remediilor homeopatice.

INDICATIILE TERAPEUTICE ale ACUPUNCTURII:

·Terapia durerii : cefaleei de cauze diverse, migrene, dureri ale coloanei vertebrale, lombosciatica s.a.

·Terapia bolilor reumatismale : gonartroze, periartrite scapulo-humerale, spondiloza cervicala, spondiloza toraco-lombara s.a.

·Afectiuni si sindroame neurologice : pacienti cu accidente vasculare cerebrale in antecedente, nevralgii de trigemen s.a.

·Afectiuni ale aparatului respirator: astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma

·Afectiuni O.R.L.: rinite cronice, sinuzite cronice, otite;

·Afectiuni gastro-intestinale: gastrite cronice, colite, diskinezie biliara, s.a.

·Afectiuni psihice: sindroame nevrotice anxios- depresive;

·Afectiuni ginecologice: anexite cronice, tulburari de ciclu menstrual, dismenoree, fibrom uterin, chist ovarian, disgravidie de prim trimestru s.a.

·Afectiuni dermatologice: dermatoze, alergii medicamentoase, eczeme, zona zooster etc.